„Végtelen lehetőségeket” nyitott meg előttük az Ötletmaraton

Miskolcon a föld alatt húzódik meg az extrémsportos kultúra, ami néha kidugja a fejét és megjelenik a többségi társadalom számára. Egyre több lehetőségük van erre, pályák épülnek, azonban az intézményesedés rögös útján jó pár lépés van még hátra. A Végtelen Lehetőségek SE nevű csapat az I. Miskolci Ötletmaratont a helyi szubkultúra fejlesztési tervével nyerte meg.

A Végtelen Lehetőségek SE már a 48 órán át tartó ötletelés végeredményeként jött létre mint név és terv egy hivatalos sportegyesület létrehozására, ezen keresztül pedig sportfoglalkozások tartására.

A történet azonban onnan indult, hogy elment három srác az I. Miskolci Ötletmaratonra azzal az ötlettel, hogy az Avasi kilátó alatti Horváth-tetőn épülő skateparkban extrémsportos foglalkozásokat tartanának, főként fiataloknak. Hozzájuk csatlakozott a „Csajbringa” koncepciója, miután meglátták a kapcsolódási pontokat egymás elképzeléseiben.

A közös gondolkodás során Róbert szerint nem éltek meg különösebb mélypontokat, gördülékenyen tudtak együtt dolgozni. „Ha nyitottan állsz hozzá a másikhoz és rugalmas vagy, akkor többet is ki tudsz hozni a történetből a vitánál” – mondta.

A megvalósításra – a beugró szinttől induló extrémsport-foglalkozások tartására – kiváló terep lehet a Horváth-tetőn épülő pálya, ebben a városvezetés is együttműködéséről biztosította a Végtelen Lehetőségek SE-t. Olyan ötlet is megfogalmazódott, hogy az Y-híd alatt skate park jöhetne létre a jövőben. Amennyiben ez tényleg megtörténik, ott már a kialakítás tervezésébe is bevonják a csapatot.

Az első helyezéssel járó pénzjutalom mellett különdíjakat is kapott az ötletük. Az MGL Creative Kft. további anyagi támogatással tolt egyet a megvalósítás szekerén, míg a Maradj Miskolcon Alapítvány a projektterv mentorálását vállalta magára. A Dr. Park Kft. pedig ígéretet tett: ha megvalósul az Y-híd alatti park, akkor támogatják annak zöldítését, otthonosabbá tételét.

Így az I. Miskolci Ötletmaratont egy kidolgozott tervvel és az induláshoz szükséges forrásokkal, kapcsolatokkal zárta a csapat. A következő lépés pedig a megvalósítás. „Rengeteg olyan emberrel találkoztunk, akik szívükön viselik a mi szenvedélyünket és pozitívan álltak az egészhez. Ez volt benne a legjobb, mai napig nem tudom feldolgozni. Rengeteg munkánk van még, az tuti” – összegezte a Végtelen Lehetőségek SE tapasztalatait Burai Róbert.

forrás: https://minap.hu/cikk/vegtelen-lehetosegeket-nyitott-meg-elottuk-az-otletmaraton